Design Own Photo booth Prop (DIY)

Sekarang sedang menjadi trend untuk majlis mesti ada photo booth corner.. tak kisahlah dekat majlis bertunang, kahwin atau apa-apa majlis yang berkaitan.. Mesti jadi satu kepastian untuk snap gambar-gambar sebagai kenangan.... So, jom jimatkan duit dengan buat photo booth sendiri dengan mudah tanpa sewa mahal ! :D Let begin..
Barang yang diperlukan adalah :
  • Cupboard 
  • Hot Glue Gun & Glue gun
  • Lidi sate
  • Gunting , Pisau
  • Kertas Kilat @ serbuk kilat ( untuk cantikan gambar , buat tulisan )
  • Idea , melukis @ printable prop picture...
  • Kalau nak printable prop picture, ambil di link ini : Photo Booth Prop ! , or google aja " Photo booth template" keluar semua yang korunk nak.. Just pilih...
Step DIY photo Booth :
1. Bagi yang jimat macam aku, lukis free hand jee di atas sekeping cupboard.. tak kisah lah bentuk tuh macam mana, pandai-pandai lah :)
Untuk printable , korunk lekatkan printable picture tuh dekat cupboard.. Okey.. :)

2. Bila dah penuh satu cupboard dengan lukisan, gunting lah.. Masa nie perlukan kesabaran yang tinggi sebab tangan sakit gunting benda keras.. :D

3. Siap gunting, untuk mencantikkan lukisan tadi, gunakan kertas kilat untuk hiasan. bagi yang nak buat tulisan mcm " Just Married" ; "I am yours" ; "Single" ; "I'm Next" etc. Memudahkan urusan.
4. Dah siap hiasan, lekatkan lidi sate dibelakang dengan mengunakan hot glue untuk tahan lasak bila barang bertukar tangan..
5. Photo booth prop sudah siap, dan apa lagi.. POSING lah !!! :D


1 comment

  1. Salam (n_n)...hahaha this is great dear! camni baru jimat kan, buat pun seronok..boleh bangga sikit sbb kita DIY..best2..hehe :D

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !