Small Reunion

Sejak kami 5 Amanah berpisah pada tahun  2012 selepas SPM, semua merantau, ada yang ke Matriulasi, ke Kolej, ambil diploma, Asasi etc. Sejak ituh juga kami jarang berjumpa... Yeah, terlalu banyak kenangan bersama mereka walaupun banyak yang pahit dan yang manis... Tetapi suasana sekolah dan ex-classmate itu, sangat rindu....
 Ini gambar waktu Syawal 2012, kami satu kelas buat kali pertamanya beraya bersama-sama.. Ya Allah, susahsangat kami untuk berkumpul bersama  seperti ini, hanya dengan izinNya saja kami dapat berkumpul satu keluarga seperti ini...
Selepas jer dari ini, memang payah sangat2 jumpa mereka event duduk satu kampung, pulak semua jenis suka lepak... lepak jeee dalam rumah.. hahaha.. Lagilah tak ada gaya nak berkumpul bersama-sama...
Alhamdulillah, planning aku yang last minute sgt-sgt nie menjadi, sekali lagi diberikan kesempatan Allah untuk bersua dengan mereka.. Yeah, memang tak semua yang adatika ini, tapi cukup untuk mengubat kerinduan dihati berceloteh bersama mereka...ada beberapa ketui lelaki yang ikut bersama iaitu Firdaues, Zaki, Shafiq Onn, Ibrahim, Shafie Sebal. *ada lah kumbang juga dari tak ada.. >_<*
Dan dapat juga beraya ke rumah cikgu kesayangan kami, Teacher Mai, She is English teacher who is Superb Mom for us. Yes , she is the best teacher ever with a young heart!! Dan ada lagi 2 buah rumah yang kami kunjungi Cikgu Ramnah dan Cikgu Rafiah.. Semoga Allah sentiasa memberikan kesihatan kepada mereka untuk berbakti dan mendidik anak bangsa..amin...

Yeah, nie BF kesayangan Hamba, dan masing2 memang susah sangat nak jumpa seorang di Perak, Puncak Alam dan di Johor. Akhirnya jumpa semula kami setelah 2 tahun berlalu... Syukur dapat jumpa even masa tuh sekejap sgt.. Thanks Makcik Fitriyah sebab belanja kami makan Dominos.. ^_^
Moga kawan-kawan yang belajar di mana saja dan apa jua yang dilakukan,moga dalam RedhaNya... dan semoga kita akan bersua lagi kelak juga dengan izinNya... Nanti ada majlis Kahwin, jangn lupa jemput yer, aku rasa masa tuh aja yang sesuai akan jadi reunion kita.. nak harap buat event reunion, aku rasa ramaiyang gigit jaridan makan hati tunggu keputusan seorangdemi seorang..hahaha
#SyukurSelalu @Syawal1436h


6 comments

  1. eeeeeeeeeeeei. gambar aku takda! T.T jahatnyaa. hopefully your friendship will till jannah amin ya Allah.

    ReplyDelete
  2. seronok ye dia beraya...mun xsempat nak raya rumah kawan2 tahun ni..semua busy2

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat wat reunion. pasni bila dah masing2 dah kawin wat reunion skali lagi.. mesti banyak perubahan :)

    ReplyDelete
  4. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete
  5. muka semua berubah cantik kan. huhu. semoga persahabatan korang kekal. Aaamiin

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !