English Exist Test (EET699)


Assalamualaikum dan Salam Ramdhan yang ke 25 hari kawan maya Nurrul,
Hari ini ada masa kejap nak ngadap belog kesayngan ini. Biasanya minggu last kuliah ini busy dengan test kan, yup Nurrul baru habis aje jawab EET speaking test. Alhamdulillah, berjaya jawap dengan kirk krik kirk.... (haha tak mau cakap apa2, yang penting semuanya lancarlah tadi, dipermudahkan urusannya.) Disebabkan tuh lah yang nak share terus dengan kawan maya untuk info EET ini.
- Klik untuk lihat Contoh soalan dan jawapan EET 699 Writting

Kalau cakap pasal EET ni commonly student UITM WILL say :
  • Siapa yang patut ambil EET test ini?
  • Sejak bila pulak kena ambil Test EET ni?
  • Perlu ke? Muet kan dah ada? Kenapa nak ambil lagi?

Samalah, so..... sebelum merayap lebih jauh, mari kita singkap mengapa EET dilakukan : 
Sources : UiTM Web
Perlaksanaan English Exist Test EET699
Perlaksanaan English Exist Test EET di UiTM
Objektif perlaksanaan EET 
Untuk mengukur tahap kemahiran bahasa Inggeris calon untuk bekerja kelak.

Apa yang akan diuji ?
Pelajar mesti duduk untuk kedua-dua kertas (Menulis & Bertutur).
• Keputusan tidak akan muncul dalam transkrip akademik.
• Sijil yang berasingan akan diberikan.
Description of Levels for UITM EET
Description of Levels for UITM EET

Guideline Untuk Speaking Test [Masa test tadi, soalan structure ada 3 soalan besar iaitu : ]
1. Opinion/Suggestion
Memory phone is small, suggest the suitable or importance apps to download and why?
20 second to prepared, 1 minute to communicate (reply answer)
2. Organization (dalam ini terdapat 3 soalan kecil yang ditanya) 20 second to prepared, 1 minute to communicate (reply answer) eachi. Why we need to hired you?
ii. What the working environment that you prefer and why ?
iii. How you handle the failure?
3. Statistic.Yang ini aje special, kena jawab dalam masa 3 minit.
Kena baca statistic and justify answer
10 Langkah yang perlu diambil oleh pelajar semasa menduduki ujian EET
10 Langkah yang perlu diambil oleh pelajar semasa menduduki ujian EET

Hopefully, sedikit information dekat atas dapat membantu dan guide kawan-kawan maya yang akan ambilnya pada akan datang.. ^_^ So, kepada pelajar yang akan mengambil EET699 ini, Good luck okey. Wsih me luck untuk final exam semester 5 yang akan start pada 3 July 2017 sampai 22 July 2017.

ACT CONFIDENT AND  BE CONFIDENT !!


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !